Lilypie - Maternity

Jumaat, 18 November 2011

Ummi Aisyah & Nur Aisyah Faqihah


Alhamdulillah wa Syukrulillah..

NUR AISYAH FAQIHAH BINTI MOHD FAKHRURRAZI

Selamat disambut kelahirannya jam 7.07 pagi 27/10/11 di Hospital Hulu Terengganu..

awal hampir 3 minggu dari tarikh jangkaan 14/11/11..

Nur Aisyah Faqihah

nie gelagat hari yang ke-8 Aisyah...

kt umah Tok Ma.. Kok Lanas la tu maksudnya..


Tiada kalimah lain yang boleh di ucapkan melainkan syukur kepada Allah yg mengurniakan rezeki kepada semua.. Proses menyambut kelahiran pun agak lancar..

tp xbleh nak shot gambar Aisyah di hari pertama.. coz charger kamera meletup masa induksi kt JB..

memandangkan dah nak raya & nak berkorban, jd majlis aqiqah xbuat lg.. fokus qorban dulu.. tapi Aisyah bertuah bleh berjumpa & di tahnik oleh Tok Ayah Nik. Mudah2an Aisyah mampu menjadi lebih baik dari kami berdua dan mampu menjadi seorang yang hebat sebagaimana Saidatina Aisyah yang berada disisi Baginda Rasulullah S.A.W..

Apapun, Syukran buat Tok Ayah Nik kerana memberi peluang kepada kami & Aisyah walaupun Tok Ayah Nik nampak kepenatan.. Semoga Tok Ayah Nik diberikan kesihatan, kekuatan & dipanjangkan umur untuk terus mendidik kami..

Tok Ayah Nik suapkan air zam-zam utk Nur Aisyah Faqihah ..

nie di Masjid Pulau Melaka....


lepas balik dari Pulau Melaka, singgah jap umah "Tok nYe... ntah mcm mana nak eja. =) " & siap2 dan terus bertolak balik ke umah Mak Tok di Bota, Perak. bertemankan che sue sbg asistant Ummi Aisyah..

tp perjalanan kali nie agak lama.. biasa 5 jam, kali nie 7 jam.. singgah r&r Titiwangsa untuk uruskan Aisyah n MAsjid Ubudiah, K. Kansaq bawa jalan2 che sue.. tinggallah Aisyah bersama Ummi Aisyah dengan Mak Tok di bote n ayahnya sorang2 di Hulu Tgannu.

Sekarang masuk minggu ketiga dah.. esok ke KL untuk sambungan Kursus OHSA 4 sambil2 p meeting ICT.. then bawa balik Ummi Aisyah n Aisyah ke Hulu Tgannu..

2 minggu perjalanan Aisyah..

Ramai yg kata matanya mmg xbleh lari dah, mmg ikut che mad.. tp mulutnya, mcm mana nk lihat sama dengan kt che mad.. xnampak lg.. tp gayanya seminggu bersama Aisyah, perangainya ikut Ummi Aisyah.. Mcm mana..? Rahsia.. =) apepun, dialah Nur Aisyah Faqihah, our junior & kami memohon agar Aisyah mampu menjadi seorang yang lebih hebat dari kami berdua disisi Yang Maha Pencipta.. Semoga berjaya dunia & akhirat Aisyah.. Duhai Anakku, dunia ini penuh dengan cabaran yang memerlukan kekuatan sebenar utk melawannya.. Semoga engkau mampu menempuhinya dengan landasan yang sebenarnya.. Barakalallhufik.


*buat masa nie Aisyah mmg bagus.. nangisnya xkuat n xsangat sampai bimbang plak kami di buatnya.. hehe.. cuma Ummi Aisyah report, semalam mmg Aisyah nangis betul.. Baru ada suasana rumah yang ada anak kecil.. hehe.. macam2.. ok.. tu jewr utk hari nie.. kena marking paper exam n kemaskan rumah untuk menyambut kepulangan Aisyah.

3 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Tahniah utk Mad n Ulfa...

    Aisyah jugak namanya...
    Hebatnya dia dpt ciuman Tok ayah Nik..
    InsyaAllah semoga menjadi penyejuk mata n hati ayah dan ummi..

    Tahniah korang..
    bertambahlah keja pnUlfa lepas ni, huhu

    BalasPadam
  3. ComeY =) Tahniah Fakrul n Ulfa~ Panjang Umur InsyaAllah aunt zana mau jumpa aisyah..hehe

    BalasPadam

HijRi

Jom....

Jom....

Hits

Jom BsoReh...


ShoutMix chat widget
 

My Blog List

Labels

Twitter

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)