Lilypie - Maternity

Rabu, 5 Januari 2011

PerjAlaNaN bErduA.....

Alhamdulilah wa syukrulillah...
sekian lama tidak sempat berblog.....
saat ini diberi sedikit kelapangan untuk berceloteh di ruangan ini bersama isteri tercinta...
teman sejati untuk PERJALANAN yang panjang ini...
mudah-mudahan menjadi teman di Perjalanan sementara ini dan juga
perjalanan abadi di akhir sana...

"Rabbana Hablana Min Azwajina Wa Zurriyyatina Qurrata A'yun Wa Ja'alna Lil Muttaqina Imama"

seawal jam 4 pagi 11/12/2010
rombongan family dari kelantan berangkat ke Perak bagi menyempurnakan salah satu sunnah Rasulullah...kome plak dari KL jam 9 pagi...
destinasi utamanya berkumpul di Joy Chalet, Kg. Ayer Tawar, Bota.. agak lawa dan selesa... sape2 nak boleh call no yang nie... 016-5471874 / 017-541286 (Tolong Promote) =P

sempat BBQ ramai2 dulu... jarang2 berkumpul semua ahli keluarga...


Pagi 12hb December 2010

Pagi yang penuh debaran...
penuh kesunyian mengadu dan menghadap Dia yang Maha Berkuasa Atas Segalanya, Yang Maha Pengasih lagi Maha Mengasihani...Dialah yang mengaturkan segala - galanya... keampunan dipinta, agar di ampunkan dosa-dosa yang lalu dan juga dihari yang mendatang..Dibimbing ke jalanNYA... Diberkati majlis yang akan berlangsung dan dipayungi rahmat..

agak bedebar tapi xtau la nk cakap macammana.... nak kata huru-hara, xjugak, nk kata gemuruh jiwa pun xjugak... tenteramkan hati dengan wudhu.. istighfar memohon ampunannya... tinggal 2 jam lagi untuk ke rumah bakal mentua untuk majlis akad.. makin terasa debarannya..
teruskan dengan solat sunnat.. dan bertemankan suara ayahanda Pak Ary yang mengalunkan dzikir asma ul-husna hinggalah siap pakai uniform rasmi.. =)
posing lu sebelum berangkat...

pendek crita dah ada kt umah perempuan..... singkat masa berlalu sampai xsempat nak test macam mana nk jawab akad nikah kt perak...
maka jadi la 2x akad...hehe..

alhamdulilah...lafaz "Aku terima nikahnya Ulfa binti Mohd Amin........................." menyatukan kami berdua.... lega rasanya dalam diri nie... Alhamdulilah... tp kan time tue mmg berat nk jeling nk tgk "orang tue.." =).. tesenyum jap tp tringat yang lafaz tue juga bermakna insan kerdil yang bernama MOHD FAKHRURRAZI menerima satu lagi amanah dan tanggungjawab besar.... saat yang mengubah banyak benda dalam PERJALANAN ini............lafaz taklik dibacakan sebagai peringatan bahawa ikatan ini membawa makna yang amat besar.....


shortcutnya camtue la.. insyaAllah bersambung lagi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HijRi

Jom....

Jom....

Hits

Jom BsoReh...


ShoutMix chat widget
 

My Blog List

Labels

Twitter

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)