Lilypie - Maternity

Rabu, 5 Mei 2010

Its All abOuT IsRa.. sambungan..........


erm.. mazia..byk ngan dia..tp xleh crita.. secret.. lg pun dah lama ngan dia.. 5 tahun dah.. lama2.. ish3... lepas nie ntah la kot jumpa kt mana lg.. ow.. xnk2.. cukup dah..hehe.. smpi dia pun klau cakap klate dah xde bunyi siam nye.. buleh ckp qlate tulen.. =) tp bkn keme yg ajo dia..


tp syukran jazilan utk k.nizah... sbb kehadirannya menghilangkan kesunyian.. mana x sunyinya... bayangkn tempat yg sunyi, hanya tempat lalu lalang...duk sorang2.. xleh nk bckp ngan sape.. hanya ngadap komputer.. sminggu jer boleh tahan.. nk dengar lagu, kot bising, nk YM, YM xde.. lepas tue, erm.. lagu da mula berkumandang.. hilang sunyi sikit.. menyusul pulak dgn YM.. buleh kacau org2 atas..hehe2.. tp adanya k.niza.. ada jugak org yg nk berbual2.. blajo om puteh.. gosip.. ops.. nie gosp lepas mazia n ulfa turun jer.hehe..

sepanjang duk isra nie.. ape yg paling penting ialah dapat belajar mcm mana nk uruskan org bawahan.. best.. bagus.. itu yg boleh dikatakan kpd Dr. Asyraf terutamanya.. che mad respect cara pengurusan Dr.. smthing yg boleh che mad blajar.. almaklumla.. dr sekolah menengah smpi hari xtive dalam persatuan, jarang sekali jumpa org yg mcm 2..sikit sebanyak boleh jd teladan buat che mad mcm mana nk jd the best leader dlm certain2 keadaan..
tp dalam 5 bln kt Isra.. ada suatu perbezaan ketara yg boleh dibuat antara orang melayu kita sendiri dan foreigner.. respectnya che mad pd foreigner nie amat tinggi.. depa bagus.. bkn ape.. kita org yg duk kt barisan pc tue (mazia, ulfa, k.niza, che mad) rasa xramai yg sedar akan adanya kami kt situ.... depa n bberapa org jer yg selalu tegur... ada setengah tue.. xpenah tegur..senyum pun x.. pelik... mana orang melayu yg dikatakan penuh dgn adab dan kesopanan.. ntah.. mgkin itu bezanya org yg tinggi ilmunya (Dr. Abbas) dgn org2 yg baru ada ilmu scuit tp dah lupa diri.. na'uzubillah.. mgkin part nie pedas skit..

herm tue je la kot.. secebis kenangan bersama ISRA.. moga ISRA terus berkembang, memperkukuhkan lagi sistem ekonomi Islam di malaysia.. bkn sekadar insitusi2 kewangan yg guna sistem kewangan Islam tetapi jiwa2 mereka turut menghayati Islam.. bkn sekadar sistem2 yg ikut Syara' tp orang2 yang membawanya turut ikut Syara'..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HijRi

Jom....

Jom....

Hits

Jom BsoReh...


ShoutMix chat widget
 

My Blog List

Labels

Twitter

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)