Lilypie - Maternity

Jumaat, 6 Februari 2009

PC baru..

erm..stelah beberapa lama bergelomang dengan mslh pc n last power supply nnya jem, rosak ape entah membuatkan che mad tersangat-sangat nak baiki semua skali.. nak tukar ram,motherbod,hardisk, prosessor....kasi laju skit..bkn ape yang asal slow sgt.. ram 256 jer..hdd pun 20gb jer.. kbetulan nak balik klate cuti sem..

pg 2 turun awal2 pg nak p survey kedai mana leh beli spepart yang sesuai..round punya round jumpa la kt KB mall.. kdai monaliza rasanya..hehe..tp serba salah jugak..kosnya mcm beli yang baru jer rupenya..huh..srabut pulak..pening2..nak beli yang baru @still nak beli spepart jer..round2 jer la dulu..pikiq punya pikiq yang ni la jd pilihan..beli yang baru jer..coz dia kecik n harga pun boleh la..dah siap install..

mudah nak bawa ulang alik dungun - kb... cuma xleh bawa ulang alik p kelas jer.. hehe..xper la.. cute jer..muat dalam beg galas boleh,beg laptop pun boleh...walau dia 2 hanya cpu.. jenama e-machine...kira under acer la jugak..model el-1200.. tp cpu+keyboard+moase+dah siap install ada symantec antivirus,microsoft 2007, picasa, mcm2 la..boleh guna trus.. semua dah complete.. kputusannya memang berpuas hati..hehe.. sape2 nak jugak, boleh jer che mad tlg belikan... hehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HijRi

Jom....

Jom....

Hits

Jom BsoReh...


ShoutMix chat widget
 

My Blog List

Labels

Twitter

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)